Kuva polvelan papattajien kanssa olleista kisoista. Kuvassa voittajajoukkueen ankkuri Jaana Valta renkaan vaihto-kisassa. Kuvaaja Sirkka Lukkari

2017 Tapahtumat kylällä

 26.12.Kyläpäällikön päiväkahvit klo 12.00 -14.00
15.12 Puurojuhla/laulujuhla. klo 18.00 puuro, voi, sokeri. kaneli ja mehu.
 
 3.12  Joulumyyjäiset klo 9-14 
 25.11. Peruna/kasvisruokakurssi  Järjesti Kolmisopen maa-ja kotitalousseura ry
 
25.11 Hirvipeijaiset klo 18.00, järjesti Sopen Erä Ry.

10.11 Leipäsoppis

 25.10 Kyläyhdistyksen kokous 

13.10 Leipäsoppis 

10.10 Yaran tupailta 

30.9 klo 9.00 – 15.00 Risukurssi. Järjesti Kolmisopen maa-ja kotitalousseura.

27.9 Kyläyhdistyksen kokous

23. 9 Rompepäivät.   Koulun alueella. Kyläyhdistys piti kahviota:
 
16.9 Saarisen rannan kunnostustalkoot  Kyläyhdistys tarjosi makkarat ja mehua.

16.9 Robotehdas Robottitehdas oli maksuton ja sen järjesti Talentree Oy. Kyläyhdistys ja Jaansmo tarjosi tilat sekä purtavaa.

 20.8 2017 Kolmisopen Maa- ja kotitalousseuran 70- vuotisjuhlat.

 4.8.2017 Väänästen sukuseuran palaveri oli entisellä Kolmisopen koululla.

28.7 Illanvietto Polovelan papattajien, Ukranalaisten ja kylälaisten kesken

Perjantaina 28.7 Tulivat Polovelan Papattajat viettämän viikonloppua kylälle. Kyläyhdistyksen väki järjesti heille ohjelmaa haastamalla neljän lajin kilpailuun. Jokirannan marjatilalta haastettiin vielä mukaan kaksi 6 hengen joukkuetta Ukranalaista porukkaa kannattajineen. Lajithan olivat Soppelaisia, joten lopputulos jäi voittajien osalta arvoitukseksi. Kilpailun jälkeen Papattajat esittelevät traktoreitaan sekä muuta välineistöään. Ukranalaiset lauloivat kiitokseksi kolme laulua kotimaastaan.


Kuva: Sirkka Lukkari

10.6.2017 

AVOIMET KYLÄT

ROMPEPÄIVÄ KLO 10-15 oman kylän/eri yritykset esittelivät omaa toimintaansa sekä rompetori.

Mukana tapahtumassa oli esiintymässä Jorma Väätäinen, moottorisahalla veisto sekä Olavi Lyytikäinen lintujen veisto, SPR- esitteli omaa toimintaansa. Suomen mestari Sahan soittaja esitti kappaleitaan. Mukana oli mm. yrityksiä Sopen koiratarvike, Litoriina kukkien esittelyä ja myyntiä, Yara, Jaansmo Ay.

Sen jälkeen oli ”IMPI SAUNOO” TAPAHTUMA  Markku Penttisen rantasaunalla, Kolmisopen järven rannassa. Saunomisen yhteydessä oli yrttihoidot jaloille sekä käsille. Illan aikana nautittiin luonnonantimista, ylämaan karjanlihasta, makkarasta sekä muurinpohjaletuista.

Järjesti: Kolmisopen kyläyhdistys Ry yhteistyökumppaneina Kolmisopen maa-ja kotitalousseura Ry sekä Jaansmo Ay

 9.5  Siivoustalkoot. Talkoolaisille oli kahvitus koululla.

6.5 Tornien taisto  Yaran lintutornilla, käynti Raasiontieltä, portti nro 25. Paikalla oli lintuasiantuntijat.  https://birdlife.fi/tapahtumat/tornientaisto/

28.4 Pielavesi-teatteri esitti Anjan lähes erinomainen elämä.

26.3 Kinkerit: Aiheena oli ”Jumalan armo-mitä se on”? Tutustuimme myös uusiin virsiin. Vetäjänä  oli pastori Matti Hoffren ja kanttori Airi Heiskanen.

15.3. Kyläyhdistyksen vuosikokous.  Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tapani Ruuskanen. Muut hallituksen jäsenet: Varapuheenjohtaja Aino Hartikainen, sihteeri Sari Kämäläinen, rahastonhoitaja Heli Sulola, Arto Vainikainen, Arja Päivänsäde, Emma Kärki, Heli Wouters, Osmo Niskanen, Leo Vainikainen, Markku Penttinen, Satu Väänänen, Timo Lukkarinen.

25.2. klo 10-18 Sopen satanen, 100 reikää, joista  100 minuuttia ongintaa, 100 annosta perinne ruokaa ja 100 minuuttia ohjelmaa.

Tapahtuma alkoi pilkkikilpailulla  Kolmisopen järven jäällä.  Sen jälkeen oli ruokailu 100 hengelle entisellä Kolmisopen koululla. Ruokana tarjottiin Siilinjärven perinneruokaa potaattivelliä sekä ruisleipää. Jälkiruokana kahvi ja täytekakkua. Ruokailun jälkeen oli palkintojen jako pilkkikisan parhaille. Ohjelma sisälsi vielä vapaata seurustelua ja perinnemusiikkia Tapani Kokkosen ja Heikki Niskasen tahdittamana. Päätteksi oli vielä halukkaille karaokea.

Tapahtuma oli osa Siilinjärveläistä yhdessä hyvää 100-lahjaa lähimmäiselle hanketta, joka on liitetty valtakunnalliseen Suomi 100-ohjelmaan.

Sopen satanen -juliste[1584]